Antep Usulü Mercimekli Köfte

"Kalitede Yetkin, Lezzette Yetkin..."

Kuru Fasulye Pilav Tarifi

Malzemeler Fasulye İçin

  • 2 Su Bardağı Yetkin Kuru Fasulye
  • 1 Kuru Soğan
  • 2 Adet Domates
  • 2 Adet sivri Biber
  • 100 gr kıyma
  • Tuz
  • Karabiber
  • Salça
  • İsteğe göre defne Yaprağı

Malzemeler Pilav İçin

  • 2 Su Bardağı Yetkin Baldo Pirinç
  • Yarım çay bardağı Yetkin Arpa Şehriye
  • 1 Yemek kaşığı Tereyağı
  • Tuz

Püf Noktası

Yetkin Kuru Fasulyeyi bir gün öncesinden ıslatmanız gerekmektedir.

Yapılışı

Kuru Fasulye yapımı: Kuru fasulyeyi 1 gece önceden ıslatıyoruz.. Pişireceğimiz gün haşlıyoruz.. Bir tencereye sıvı yağımızı ve kıymamızı alıyoruz ve kavuruyoruz.. Doğradığımız kuru soğan ve yeşil biberi de ekleyerek kavuruyoruz. Üzerine domates ve yarım kaşık salçayı ekleyip 5 dk kadar pişirip üzerine haşlanan kuruyu ekliyoruz.. Tuz karabiber ve defne yaprağını da ekleyip üzerinden 2 parmak geçecek kadar sıcak su ekleyip pişiriyoruz..

Pilav yapımı: pirinçlerimizi pilav yapmadan 1 saat önce ıslatıyoruz. Bir tencereye tereyağını koyup arpa şehriyerlerimizi kavuruyoruz. Üzerine ıslatıp sonra süzdüğümüz pirinçleri ekliyoruz.. Tuzunu ve karabiberini ekleyip 2 su bardağı sıcak su ya da varsa 1,5 su bardağı tavuk suyunu koyup kısık ateşte pişiriyoruz.. Demlemeye bırakıp servis ediyoruz..

Servis Önerisi

İsteğe göre fasulyenin yanında soğan da sunabilrisiniz.