Türkistan Pilavı

"Kalitede Yetkin, Lezzette Yetkin..."

Türkistan Pilavı Tarifi

Malzemeler

  • 1 kilogram Yetkin baldo pirinç (yaklaşık 4 su bardağı)
  • 400 gram havuç (3 orta boy)
  • 400 gram soğan (2 orta boy)
  • yarım paket tereyağı
  • 600 gram net(kemiksiz) kuzu sotelik et
  • 2 kaşık salça
  • 2 bardak haşlanmış Yetkin nohut
  • Karabiber
  • Tuz

Püf Noktası

Yapılışı

Yetkin pirinçleri ıslatın. Havuçları rendeleyin. Soğanları el ile küçük küçük doğrayın. Tereyağını eritip soğanları içine koyun ve 1-2 dakika kavurun. Üzerine et ilave edin, kendi suyu ile pişirin. (etler bıraktığı suyu çeksin, eğer et hala sertse biraz sıcak su ekleyin) pişmesine yakın havuç koyun. Et ile beraber pişirmeye devam edin. 2 kaşık salçayı, tuzu, arzuya göre biraz karabiberi ve haşlanmış Yetkin nohutları tencere ekleyin. Daha önceden ıslattığınız baldo pirinci ilave edilip, malzemenin üstünü bir serçe parmağı inceliğinde geçecek şekilde sıcak su ilave edin.

Önce biraz hızlı ateşte sonra kısık ateşte suyunu çektirin. Üstüne tereyağı parça parça koyarak demlenmeye bırakın.

Afiyet olsun…

Servis Önerisi

Servis öncesi pilavı iyice karıştırarak büyükçe bir kase içine koyun ve servis tabağına ters çevirin. Yanına turşu veya domates, salatalık ve ayranla servis yapın.